Jonge Belgische designers pimpen Samsonite klassieker!

Jonge Belgische designers pimpen Samsonite klassieker!

5 unieke koffers met 5 unieke verhalen.

Dat Samsonite een passie heeft voor reizen en de allerlichtste én sterkste koffers maakt, is wereldwijd bekend. Dankzij het creatieve talent van enkele jonge Belgische designers is de iconische Cosmolite koffer nu ook een gegeerd modeobject geworden.  

Cosmolite by Corkhino

“Ik zie de koffer als het perfect picknicktafeltje. Je neemt dit lichtgewicht overal gemakkelijk mee naar toe en als je het ideale picknickplekje gevonden hebt, sla je de koffer open en in één twee drie heb je een romantisch tafeltje voor onvergetelijke momenten.”

 

Cosmolite by Titi x The German Kid

“Deze koffer is een ode aan het avontuur, aan ontdekken, aan de allereerste keer dat je op kamp vertrok. Je was er niet helemaal gerust in en je was zeker en vast een beetje zenuwachtig. Maar je was ook helemaal klaar om je in het avontuur te storten en op eigen benen te staan. Een ode aan kinderlijk enthousiasme, getekend Titi and the German Kid”

 

Cosmolite by Baronesso

“We wilden een koffer die het verhaal van je reizen vertelt. Je vertrekt van een wit, onbeschreven vlak dat er helemaal anders gaat uitzien door gebruik. Door er mee op pad te gaan, slijt de verf en krijg je hoekjes en kantjes die uniek zijn aan jouw verhaal.”

 

Cosmolite by Pince Pins

“De Pince Pins inspiratiebron om de koffer te ´pimpen´? Het originele, eerste pins-ontwerp dat tot stand kwam tijdens het stilstaan bij de herinneringen uit onze kindertijd. De kleine, leuke dingen in het leven!” 

 

Cosmolite by Julie Van den Meutter

“Ik wilde een opvallend jasje creëren. Ik heb een opvallend patroon ontworpen van koningsblauw en wit dat ik volledig zelf met de hand heb geweven op mijn oud Scandinavisch weefgetouw. Op die manier valt de koffer meteen op en bovendien kan hij van outfit veranderen, net zoals wij dat doen. Op reis in stijl!”

 

Deze koffers zijn jammer genoeg niet beschikbaar voor aankoop. Maar droom samen met ons heerlijk weg met deze prachtige visuals en de mooie verhalen achter de ontwerpen. 

Over Samsonite

Samsonite is opgericht in 1910 en is wereldleider in bagage, met een rijk verleden in het creëren van trendsettende reisoplossingen. Het merk staat bekend om haar baanbrekend onderzoek, ontwikkeling en haar streven naar innovatie. Samsonite zet zich regelmatig op de kaart door een aantal innoverende producten op de markt te brengen en gebruik te maken van het revolutionaire geweven polypropyleen. Samsonite richt zich op een uitgebreid spectrum aan producten op het gebied van reizen, business, kinderen, casual en persoonlijke accessoires. Met steeds de blik op de toekomst, helpt Samsonite wereldreizigers met ultralichte en sterke producten. Kijk voor meer informatie op www.samsonite.be