Samsonite "breit" sterke reisverhalen!

Samsonite "breit" sterke reisverhalen!

NeoknitTM, een innovatief gebreide en ecologisch verantwoorde collectie.

Wanneer innovatie en zorg dragen voor onze planeet één worden: Neoknit™. Een collectie duurzame rugzakken en reiskoffers gebreid met 100% gerecycleerde garen.

Story image

Knowhow

Samsonite werkt al jaar en dag aan duurzaamheid en is steeds op zoek naar nieuwe manieren om duurzaamheid in het productieproces te integreren. Daarnaast blijft het bedrijf zich inzetten om een lange levensduur voor alle producten te garanderen dankzij de introductie van nieuwe materialen en productietechnieken. De nieuwe Neoknit™ is daar het recentste voorbeeld van.


Knit it up

Het design van elk Neoknit™ product moest aan een belangrijke voorwaarde voldoen: zo weinig mogelijk afval produceren. Zo wordt er slechts een minimaal aan stiksels gebruikt en wordt er gekozen voor garen vervaardigd uit 100% gerecycleerde PET-flessen!

"Bij Samsonite waren we al een tijdje geïnteresseerd door breitechnieken.” zegt Don Wilson, Design Director Europe. “We zagen hoe de kleding- en schoenenindustrie deze techniek toepaste en beseften dat het een heel slimme manier is om duurzame producten te produceren. Met deze innovatieve NeoknitTM collectie verleggen we echt de grenzen van het duurzaam produceren van reistassen en koffers."
Story image

Trendy functionaliteit

Deze collectie is het IT-item voor iedereen die op zoek is naar een trendy reistas, rugzak of koffer met extra functionaliteiten. Maar ook, en vooral, voor zij die bewust hun steentje willen bijdragen aan het welzijn van Mother Earth!

 

Neoknit™ is beschikbaar via www.samsonite.be en bij de Samsonite verkooppunten vanaf april 2019. Beschikbare kleuren: zwart, fluo rood, camo zwart, camo fluo rood en melange grijs. Aanbevolen verkoopprijzen:

Belt Bag: €49
Laptop Backpack S: €109
Laptop Backpack M: €129
Duffle 55: €129
Spinner Duffle 55: €249
Over Samsonite

Samsonite is opgericht in 1910 en is wereldleider in bagage, met een rijk verleden in het creëren van trendsettende reisoplossingen. Het merk staat bekend om haar baanbrekend onderzoek, ontwikkeling en haar streven naar innovatie. Samsonite zet zich regelmatig op de kaart door een aantal innoverende producten op de markt te brengen en gebruik te maken van het revolutionaire geweven polypropyleen. Samsonite richt zich op een uitgebreid spectrum aan producten op het gebied van reizen, business, kinderen, casual en persoonlijke accessoires. Met steeds de blik op de toekomst, helpt Samsonite wereldreizigers met ultralichte en sterke producten. Kijk voor meer informatie op www.samsonite.be