SAMSONITE EUROPE N.V. SLUIT OVEREENKOMST AF MET GLOBAL HERPELGEM N.V. TENEINDE ZICH TE VESTIGEN OP DE TERREINEN VAN DE VOORMALIGE ELEKTRICITEITSCENTRALE TE RUIEN

OUDENAARDE, 20 FEBRUARI 2018Samsonite Europe N.V. kondigt aan dat zij een aankoopoptie heeft afgesloten met Global Herpelgem N.V. teneinde zich te vestigen op de terreinen van de voormalige elektriciteitscentrale in Ruien. Binnen dit duurzaam herontwikkelingsproject van de voormalige elektriciteitssite neemt de multinational een optie op een perceel van 4 hectare groot langs de Schelde en geeft de intentie aan om er een nieuw magazijn te realiseren. De transactie is in lijn met de wereldwijde groeistrategie van het bedrijf en moet het Europees distributiecentrum ondersteunen, de eigen opslagruimte uitbreiden en tevens een duurzame verbinding creëren met de andere vestigingslocaties in de regio Oudenaarde.

Samsonite’s multi-brand, multi-channel en multi-category strategie heeft de voorbije jaren gezorgd voor een sterke groei van de omzet binnen Europa en de verwachtingen zijn dat deze zich alleen maar zal verderzetten in de toekomst”, zegt Arne Borrey President Samsonite Europe. “Deze ambitieuze groeidoelstellingen hebben ook een belangrijke impact voor ons Europees distributiecentrum in Oudenaarde. Momenteel zijn we reeds genoodzaakt om bijkomende magazijnruimte te huren.”

Om zich beter te wapenen tegen de verdere groei hebben de CEO en de Board of Directors van Samsonite International S.A. in 2017 toestemming gegeven aan het Europees management om te investeren in extra magazijncapaciteit. De voorkeur ging uit naar een locatie binnen een straal van 15 km rondom Oudenaarde om op die manier maximaal te kunnen genieten van de synergieën en de expertise van het logistiek management alsook de ervaren medewerkers.

"Met de uitbreidingsplannen voor het Europees distributiecentrum op de nieuwe site in Ruien verbinden wij ons nog duidelijker met de regio. In Oudenaarde klopt het hart van onze distributie in Europa en Afrika,” verklaart Arne Borrey de keuze van de locatie.

Wij zijn verheugd met de optie die Samsonite genomen heeft om zich op de site te vestigen,” vertellen Gedelegeerd Bestuurder Philippe Willequet & Statutair Zaakvoerder Luc Beke van VK Global Herpelgem. “Samsonite is al jaren een gevestigde waarde in de omgeving en hun project ligt volledig in lijn met onze doelstellingen voor de site onder meer doordat zij ook zullen inzetten op de realisatie van watergebonden transport.”        

 “Naast de nabijheid van het Europees distributiecentrum biedt het project van VK Global Herpelgem in Ruien voor ons een geschikte locatie wat betreft oppervlakte, mogelijkheid tot hoogbouw en directe nabijheid van belangrijke uitvalswegen zodat we kunnen genieten van multimodaal transport via weg en water. De ligging aan de Schelde geeft ons de kans om ook in te zetten op containertransport” zegt Patrick Baele Vice President Finance Samsonite Europe.

 

– Einde –

 

Voor meer informatie, neem contact op met:

Samsonite Europe N.V. 

Julie Verbruggen

Tel:          + 32 55 33 33 04  

Mob:      + 32 472 90 11 86

Email:    julie.verbruggen@samsonite.com

 

Over Samsonite

Samsonite is opgericht in 1910 en is wereldleider in bagage, met een rijk verleden in het creëren van trendsettende reisoplossingen. Het merk staat bekend om haar baanbrekend onderzoek, ontwikkeling en haar streven naar innovatie. Samsonite zet zich regelmatig op de kaart door een aantal innoverende producten op de markt te brengen en gebruik te maken van het revolutionaire geweven polypropyleen. Samsonite richt zich op een uitgebreid spectrum aan producten op het gebied van reizen, business, kinderen, casual en persoonlijke accessoires. Met steeds de blik op de toekomst, helpt Samsonite wereldreizigers met ultralichte en sterke producten. Kijk voor meer informatie op www.samsonite.be