Samsonite RED lanceert 'PLANTPACK', een sustainable fashion collectie

Samsonite RED lanceert 'PLANTPACK', een sustainable fashion collectie

Samsonite RED, een merk dat duurzame ontwikkeling hoog in het vaandel draagt, lanceert ecobewuste producten voor millenials die altijd onderweg zijn, maar toch ook onze planeet willen beschermen.

Story image

Samsonite RED zoekt voortdurend naar innovatieve oplossingen om het gebruik van gerecycleerde en recycleerbare materialen in producten en verpakkingen te maximaliseren en zo haar ecologische voetafdruk te verminderen. Dit jaar trekt Samsonite RED, als urban lifestyle merk, voluit de kaart van duurzaamheid met de lancering van de Plantpack collectie.

De Plantpack rugzakken en tassen worden gemaakt met 'MIPAN regen', de allereerste gerecycleerde nylondraad ter wereld. Ecologisch, want de draad wordt gewonnen uit restafval van nylonproductie en heeft het internationaal erkende ‘Global Recycle Standard’-certificaat voor recyclage.

De Plantpack collectie respecteert niet alleen het milieu, de collectie onderscheidt zich ook met haar moderne en coole design. De Backpack M is de ideale rugzak voor millenials met een moderne levensstijl die steeds onderweg zijn. Naast een laptopcompartiment, is er een vak dat andere reisbenodigdheden op hun plaats houdt. Het ritsvak aan de achterzijde (onzichtbaar en onbereikbaar voor zakkenrollers) is super handig om kostbare items (bijv. portefeuille, smartphone, ...) in op te bergen.

De Backpack L is een lichte, compacte en multifunctionele rugzak. Bijzonder trendy en handig met aan de zijkant een verborgen handgreep en een schuine schouderriem zodat je de rugzak ook als schoudertas kan dragen. Daarnaast kan het extra vak aan de binnenkant gebruikt worden om bijvoorbeeld je schoenen gescheiden te houden van je kleren. De Backpack L past bovendien perfect onder een vliegtuigstoel!

De Sling Bag is dan wel de kleinste uit de Plantpack collectie maar dit trendy item zet wel een waar mode statement neer. De tas zal heel snel een onmisbaar accessoire worden voor style-savy mannen en vrouwen die zoeken naar een praktische tas voor elke dag met net voldoende ruimte om alle spullen in op te bergen.

De Plantpack collectie is beschikbaar via samsonitered.com en de Samsonite RED verkooppunten.

Aanbevolen verkoopprijzen:

Backpack L 15.6": €179

Backpack M 14.1": €169

Sling Bag: €79

Over Samsonite RED

Samsonite RED is een gamma dat in 2010 in Korea werd gelanceerd en dat specifiek op de jonge generatie van 20 tot 30 jaar mikt. Samsonite RED biedt een waaier van unisextassen, met name rugzakken, tassen met schuine schouderriem en schooltassen. Samsonite RED behoort tot de meest emblematische merken van het moment: het scoort bij studenten en bij young urban professionals omdat het tegen heel redelijke prijzen producten van hoge kwaliteit en met modern design aanbiedt die geschikt zijn voor sociale en professionele activiteiten. Het merk kent intussen al een overweldigend succes in meer dan 20 landen wereldwijd. De populariteit van Samsonite RED – dat geldt als pionier in deze nieuwe trend – schiet momenteel de hoogte in.

Over Samsonite

Samsonite is opgericht in 1910 en is wereldleider in bagage, met een rijk verleden in het creëren van trendsettende reisoplossingen. Het merk staat bekend om haar baanbrekend onderzoek, ontwikkeling en haar streven naar innovatie. Samsonite zet zich regelmatig op de kaart door een aantal innoverende producten op de markt te brengen en gebruik te maken van het revolutionaire geweven polypropyleen. Samsonite richt zich op een uitgebreid spectrum aan producten op het gebied van reizen, business, kinderen, casual en persoonlijke accessoires. Met steeds de blik op de toekomst, helpt Samsonite wereldreizigers met ultralichte en sterke producten. Kijk voor meer informatie op www.samsonite.be