Samsonite slaat de handen in elkaar met het Van Gogh Museum en brengt een eerbetoon aan Van Gogh’s meesterwerk: ‘Almond Blossom’

Samsonite slaat de handen in elkaar met het Van Gogh Museum en brengt een eerbetoon aan Van Gogh’s meesterwerk: ‘Almond Blossom’

Geïnspireerd op het meesterwerk van Vincent van Gogh, de Almond Blossom, heeft Samsonite in samenwerking met het Van Gogh Museum een exclusieve bagage- en rugzakcollectie ontworpen met een poëtische schoonheid. De collectie is een herinterpretatie van drie van Samsonite’s lichtgewicht collecties met het frisse element van één van Van Gogh’s wereldberoemde meesterwerken.

"Vincent Van Gogh was een ware reiziger en we zijn trots om zijn nalatenschap voort te dragen aan kunstliefhebbers en medereizigers over de hele wereld zodat zij ook kunnen genieten van deze prachtige vertaling van zijn “Almond Blossom” meesterwerk.” aldus Lotte De Vreese, General Manager Samsonite Travel.

Laurine Van Rooijen, B2B Manager VGME: “De samenwerking met Samsonite is de ideale match.Vincent van Gogh was een frequent reiziger en, net zoals Samsonite, gewijd aan onderzoek en de continue ontwikkeling van zijn kunst door innovatie. We hopen dat de reizigers geïnspireerd raken door de kunst van Van Gogh waar ze ook heen gaan met deze prachtige bagage.

Een vleugje lente

Als symbool voor de lente en een nieuw begin staat de Almond Blossom centraal bij de drie bestverkochte lichtgewicht collecties van Samsonite. Net zoals het werk van de kunstenaar moedigt Samsonite mensen aan om de wereld te ontdekken vanuit nieuwe perspectieven.

De speciale editie van de hardschalige Lite-Shock heeft zowel aan de binnen- als buitenkant de kenmerkende Almond Blossom print van Van Gogh. Deze Lite-Shock koffer vormt een perfecte match met de soepele Uplite collectie en is daarnaast het perfecte moederdaggeschenk. 

De elegante Skyler rugzak maakt de line-up helemaal compleet met een romantisch, premium bloesemborduurwerk. Een trend die je ook op de vele catwalks ziet. Het voegt meteen een frisse touch toe aan je garderobe! 

De Samsonite & Van Gogh Museum capsule collectie zal exclusief verkrijgbaar zijn in Samsonite winkels en via www.samsonite.be.

Aanbevolen verkoopprijzen:

•Lite-Shock Almond Blossom koffers: vanaf €375.

•Uplite Almond Blossom: vanaf €179.

•Skyler Almond Blossom rugzak: €99.

Over Samsonite

Samsonite is opgericht in 1910 en is wereldleider in bagage, met een rijk verleden in het creëren van trendsettende reisoplossingen. Het merk staat bekend om haar baanbrekend onderzoek, ontwikkeling en haar streven naar innovatie. Samsonite zet zich regelmatig op de kaart door een aantal innoverende producten op de markt te brengen en gebruik te maken van het revolutionaire geweven polypropyleen. Samsonite richt zich op een uitgebreid spectrum aan producten op het gebied van reizen, business, kinderen, casual en persoonlijke accessoires. Met steeds de blik op de toekomst, helpt Samsonite wereldreizigers met ultralichte en sterke producten. Kijk voor meer informatie op www.samsonite.be