Samsonite werkt samen met Vodafone voor haar innovatieve bagage tracking oplossing Track&Go™

Samsonite werkt samen met Vodafone voor haar innovatieve bagage tracking oplossing Track&Go™

Ontdek het concept tijdens MWC in Barcelona!

Missende of permanent verloren bagage is de nachtmerrie van iedere reiziger. Samsonite ontwikkelt al meer dan 100 jaar innovatieve reisoplossingen en wil reizigers helpen in het geval van verloren bagage. Daarom volgt het innovatie team van Samsonite alle ontwikkelingen over ‘slimme’ bagage en de technologieën hieromtrent op de voet.

Een belangrijke stap in dit proces is om samen te werken met toonaangevende technologiebedrijven. Samsonite is daarom verheugd om een nieuw langere levensduur van de batterij te gebruiken in een bredere scala aan technologie genaamd Narrowband-IoT (NB-IoT) met Vodafone, als een extra optie voor hun Track&Go oplossing. Track&Go is een apparaat dat in je (hand)bagage geplaatst kan worden en makkelijk en privé kan worden gevolgd door de eigenaar. Vodafone en Samsonite zijn enthousiast over de voordelen die NB-IoT-technologie met zich kan meebrengen. De technologie maakt het mogelijk dat een nieuwe generatie van telemetrie tags wordt ontwikkeld die minder storend en meer efficiënt zijn en die minder vermogen gebruiken waardoor kleine batterijen met een langere levensduur gebruikt kunnen worden.

De Track&Go oplossing is gebaseerd op twee principes: proximity alerts en geolocatie. Dankzij de proximity alerts integratie ontvang je direct een waarschuwing op je smartphone als je koffer tijdens de reis buiten je bereik is. Dit stelt je in staat om je bagage in vertrouwen achter te laten in de daarvoor bestemde ruimte en zonder stress kunt genieten van je reis, bijvoorbeeld in de trein. Deze nieuwe ‘proof of concept’ test met NB-IoT zal kijken naar toekomstige mogelijkheden voor geolocatie. Dit zou het mogelijk maken om al je waardevolle spullen te volgen, wanneer en waar dan ook. In het geval dat je je tas verliest, kun je de huidige locatie van je tas zien en wordt je voorzien van de nodige contactgegevens om je spullen terug te krijgen, indien van toepassing. Aangezien de technologie voortdurend verandert, zal Samsonite het onderzoek en ontwikkelingen van gebruiksgerichte oplossingen en nieuwe technologieën voortzetten. Dit zal de reisbranche helpen om misplaatste koffers en tassen terug te krijgen, evenals het verbeteren van de reiservaring. Sinds de reisbranche zeer gevoelig is voor veiligheid en beveiliging, is het Samsonite’s primaire intentie om compatibel te zijn met alle voorschriften van de luchtvaartmaatschappijen terwijl het betrouwbare oplossingen voor de consument brengt.

Bezoek de Vodafone stand 6B30 in Hal 6 tijdens MWC in Barcelona om het Track&Go concept te ontdekken!

Samen bereiken we meer

Om vooruitgang te boeken met deze innovatie oplossing heeft Samsonite ook ondersteuning nodig van Accent Systems, welke de hardware zal ontwikkelen en van Samsonite’s mobile agency In The Pocket voor de app integratie.

Reizigers ergste nachtmerrie aangepakt

In 2015 werden 23,1 miljoen bagagestukken verkeerd behandeld, wat betekent dat ze tijdelijk of permanent verloren raakten. Van deze 23,1 miljoen bagagestukken is de overgrote meerderheid succesvol terug gegeven aan de passagiers binnen gemiddeld 48 uur. Helaas is zes procent van de kwijtgeraakte bagage nooit meer terug gekeerd naar de eigenaren.

Meer informatie over de baecons en andere hardware-oplossingen door Accent Systems is te vinden op hun website: http://accent-systems.com

Voor meer informatie over mobile agency In The Pocket, bezoek hun website: https://www.inthepocket.mobi/

BRONNEN:

Over Samsonite

Samsonite is opgericht in 1910 en is wereldleider in bagage, met een rijk verleden in het creëren van trendsettende reisoplossingen. Het merk staat bekend om haar baanbrekend onderzoek, ontwikkeling en haar streven naar innovatie. Samsonite zet zich regelmatig op de kaart door een aantal innoverende producten op de markt te brengen en gebruik te maken van het revolutionaire geweven polypropyleen. Samsonite richt zich op een uitgebreid spectrum aan producten op het gebied van reizen, business, kinderen, casual en persoonlijke accessoires. Met steeds de blik op de toekomst, helpt Samsonite wereldreizigers met ultralichte en sterke producten. Kijk voor meer informatie op www.samsonite.be